Tefal rijstkoker

Al lange tijd op zoek naar een rijstkoker. De Tefal rijstkoker die ik via een online webshop heb gekocht, voldoet aan alle verwachtingen. Er werd mij beloofd dat:

Aanbranden beslist onmogelijk is omdat automatisch een warmhoudfunctie wordt ingeschakeld. Aanbranden is dus verleden tijd. Deze rijstkoker heeft een uitneembare binnen pan die voorzien is van een anti-aanbaklaag. Tefal heeft altijd pannen op de markt gebracht met een anti aanbaklaag. Daar zijn ze beroemd mee geworden. Sinds 1956 heeft Tefal een groot aandeel weten te bereiken op de markt met pannen, waar gemakkelijk in is te koken, het eten niet aanbrand en het onderhoud weinig tijd kost.

De Tefal rijstkoker Classic 2 RK101

Deze Tefal rijstkoker heeft een inhoud van 1.8.liter. Er kunnen 10 kopjes rijst in worden gekookt.
De Classic 2 rijstkoker heeft een glazen deksel en een stoomaccessoire. De handige keuzeknop voor koken of warm houden heeft controlelampjes zodat je direct ziet wat er gaande is. Het vermogen is 700 watt.

Koken met Tefal

Koken met Tefal ken ik al jaren. Mijn moeder kookte al met Tefal pannen. Dat schept toch wel vertrouwen. En het vertrouwen in Tefal is toch uitgekomen, want ik ben super blij met deze rijstkoker en had deze pan eerder moeten aanschaffen. Een heerlijk geurende rijst en de smaak is voortreffelijk. Als de pan aanstaat heb je er geen omkijken meer naar. Wel jammer dat er geen receptenboekje bijzit. De rijstkoker werkt ook prima, om quinoa in klaar te maken. De simpele aan en uit knop is voor mij voldoende. Ik hoef niet allerlei fancy standen.
Het is wel belangrijk om een goed de gebruiksaanwijzing te lezen. Dat was voor mij toch wel een dingetje. Maar toen ik deze eenmaal doorhad en een aantal malen met deze pan had gekookt, was het een fluitje van een cent. De kwaliteit/prijsverhouding is prima. Voor dit geld heb je echt wel kwaliteit in huis gehaald.

Kwaliteits pan

Zoals ik van huis uit gewend ben is deze Tefal rijstkoker een echt kwaliteits product. Of er nu culinair wordt gekookt of gewoon wat witte rijst op het menu staat. De Tefal Classic 2 is boven alle verwachtingen. Een top product!