Stijlvolle kleding zonder poespas

Het kan nog best lastig zijn om tegenwoordig mooie, nette kleding te vinden zonder poespas of overal merkjes. Merkkleding is tegenwoordig een hype op zich geworden. Mensen dragen merkkleding alleen maar om het merk. Maar waar is de kwaliteit gebleven? Bij kledingmerk Aspesi draait het alleen maar om de kwaliteit, niet om het merklabeltje.

Italiaanse stijl
In het Noord-Italiaanse Legnano heeft Alberto Aspesi het kledingmerk Aspesi opgezet in 1969. Hij wilde stijlvolle, nette kleding produceren zonder poespas en merkjes. De kleding wordt dan ook geheel gekenmerkt door de Italiaanse stijl. De blouses van uitstekend zijde zijn een genot voor de huid. Omdat Aspesi nog niet is aangestoken met de Westerse kledinghype, ben je uniek wanneer je Aspesi draagt.

Hoe te combineren?
Kleding van Aspesi is ideaal voor formele gelegenheden. De meeste kleding wordt gemaakt van zijde en heeft een eenvoudige print. Wanneer je Aspesi draagt, laat je zien dat je stijl hebt zonder dit van de daken te schreeuwen.
Aspesi is echter ook informeel te dragen. Onder een kasjmier sweater of een zijden blouse is prima een spijkerbroek te dragen. Zo kan je ook op informele gelegenheden Aspesi dragen.

Ben jij ook zo benieuwd geworden naar de laatste collectie van Aspesi? Kijk dan vooral eens op Pauw.com.