Snel het juiste btw-bedrag berekenen

De BTW is een vorm van belasting die je moet betalen bij de aanschaf van een product of dienst. De letters BTW staan voor Belasting op Toegevoegde Waarde. Het is niet zo dat de verkoper het betaalde BTW-bedrag in eigen zak mag steken, die dient netjes te worden afgedragen aan de overheid.

Verschillende tarieven
In Nederland zijn er verschillende BTW-tarieven. Voor een bepaalde groep producten betaal je 6 % BTW, voor de meeste producten is dat 21 %. Aan de kassa betaal je dus altijd de productprijs met daaraan toegevoegd 6% of 21 % van dat bedrag, afhankelijk van het BTW-tarief. Op de kassabon zie je meestal het BTW-tarief vermeld, en ook om welk bedrag het gaat.

Online BTW berekenen
Soms staat het BTW-bedrag niet op het bonnetje, of moet je zelf de BTW uitrekenen. Soms krijg je een offerte zonder BTW, maar je wil wel graag weten wat er uiteindelijk betaald moet worden. Je kunt met rekenmachines aan de slag, maar het is veel gemakkelijker om naar btwonlineberekenen.nl te gaan. Op deze site vul je het bedrag in, geeft aan of dit bedrag inclusief of exclusief BTW is, en de online btw-rekenmachine van de site laat je in één oogopslag alle bedragen zien. Je ziet dus meteen wat het BTW-bedrag is als je 6% BTW zou moeten berekenen, maar tegelijk zie je in beeld wat het BTS-bedrag bij 21% BTW zou zijn. Alles in beeld, btwonlineberekenen.nl maakt het zo wel heel gemakkelijk voor je!