Schade door de buxusmot bestrijden

Schade door buxusmot:
De schade door de buxusmot kan aanzienlijk zijn voor al de buxussen als men deze niet tijdig opmerkt.
Het zijn de kleine rupsen die grootste schade aan buxussen kunnen aanbrengen. Daarom dient men regelmatig de buxus te checken of deze rupsen niet aanwezig zijn.

Hoe herkent men deze rupsen van de buxusmot?
De buxusmot wordt opgemerkt omstreeks de maanden april en mei. Dan leggen ze kleine eitjes aan de onderkant van de buxus. De rupsen zijn geel met bruine strepen als ze geboren worden. Nadien verpoppen ze zich tot felgroene rupsen met zwarte vlekken en donkere strepen. Deze rupsen zijn tot 2 cm lang en kunnen gemakkelijk met het oog waargenomen worden. Ze zitten ook enkel op buxus en richten geen andere schade aan.

Schade door de buxusmot vermijden:
Op korte termijn kan de schade die deze buxusmot aanbrengt aanzienlijk groot zijn. Ze eten bijna alle groene blaadjes op waardoor er enkel takjes overblijven. Het is belangrijk om schade te vermijden en te bestrijden. Bij Millium.nl kan men een aantal oplossingen vinden.

Buxusmotten bestrijden:

Manueel:

Men kan de rupsen manueel verwijderen maar dit is een heel arbeidsintensieve taak. Bestrijden met bestrijdingsmiddelen is effectiever.

Met een aantal biologische producten van Millium.nl kan men deze rupsen gemakkelijk uitroeien. En regelmatig deze bestrijdingsproducten aanbrengen om deze te elimineren. Dit is de beste oplossing om schade door de buxusmot te vermijden.