Roken niet-rokers mee met de e-sigaret roker?

Roken is het komende seizoen in wachtrijen van o.a. de Efteling verboden. De traditionele sigaret veroorzaakt inderdaad een zware tabakslucht waar niet-rokers en kinderen een enorme last van kunnen hebben…Wanneer je met je kinderen in zo’n rij staat die minstens een uur gaat duren dan is zo’n fervent roker vlak voor je niet echt heel fijn. Jammer dat het roken van de elektrische sigaret ook verboden is. Deze verspreiden geen vieze luchtjes omdat de rook eigenlijk een damp is. Het is minder schadelijk dan de traditionele sigaret. Mensen die ontzettend naar zweet stinken zijn vele malen erger voor je in de rij, dan een e-sigaret roker.

De damper

Iemand die elektrische sigaretten rookt is eigenlijk een damper. De vloeistof die door warmte verdampt, veroorzaakt een damp die wel nicotine bevat. Het is echter veel minder ongezond dan gewone tabakssigaretten. Kankerverwekkende stoffen zijn niet aanwezig. Wel de nicotine die verslavend werkt zit in de e-sigaret. De vele schadelijke effecten die bereikt worden door het roken van de tabakssigaret wordt teniet gedaan door elektrisch te gaan roken.

Voor kwaliteit kiezen

Wanneer je kiest om van de tabakssigaret afscheid te nemen omdat je ‘s ochtends wel erg veel hoest, zal op zoek gaan naar een betaalbare e-sigaret en alle informatie willen vergaren die er over te vinden is. Elektrisch roken wordt steeds populairder dus online zal er veel informatie te vinden zijn. De dampershop.nl heeft betaalbare producten en geeft prima advies op het gebied van het gebruik. Er zijn veel voordelen te bedenken wanneer je overgaat op elektrisch roken.

 • Er zitten géén kankerverwekkers in deze sigaretten
 • Veel goedkoper en je gaat je fitter voelen
 • Er zit wel nicotine in maar is toch minder verslavend, andere tabaksstoffen zorgen ook voor een verslavend effect
 • Je bent niet meer een last voor je omgeving
 • Betere doorbloeding van het lichaam, géén koude handen en voeten
 • Je stinkt niet meer naar tabaksrook
 • Je krijgt een mooiere huid, gezondere tanden en glanzende haren

Kortom, er zijn eigenlijk alleen maar voordelen te behalen. Een nadeel kan zijn dat je de nicotineverslaving blijft handhaven. Deze kun je echter afbouwen door liquids te kopen die steeds een beetje minder nicotine bevatten. Uiteindelijk zal je tevreden zijn met een E-liquid die helemaal geen nicotine bevat.

E-liquids aanschaffen

De dampershop.nl heeft een flink assortiment E-liquids. Je kunt kiezen uit producten die meer, minder of zelfs helemaal geen nicotine bevatten. Van 0 tot en met 18 mg nicotine is verkrijgbaar in verschillende smaken. Een aantal smaken die populair zijn en veel worden verkocht;

 • Cheesecake, mango en bananensmaak
 • Tutti frutti en sweet tobacco
 • Ice tobacco en chocolate mint
 • Appel, jasmijn en aardbei…

Vooral de vrouwen vinden de fruitsmaken erg prettig. Voor nog geen 5 euro ben je al in het bezit van een heerlijke liquid. De gemiddelde damper gebruikt ongeveer 10 ml per dag. Dit is in ieder geval beduidend goedkoper dan de traditionele rookgewoonte. Kijk voor meer informatie op de website.