Nuttige informatie over het twijfelaar bed

Een twijfelaar bed is een bed dat qua grootte precies tussen een eenpersoonsbed en tweepersoonsbed in zit. Het kan een uitkomst zijn voor iemand die wat ruimer in bed wil liggen of voor mensen die een kleine woonruimte hebben.

Over het twijfelaar bed
Een twijfelaar bed of anderhalfpersoonsbed is verkrijgbaar in breedtes van 100 en 120 cm. Omdat het bed qua afmetingen precies tussen een een- en tweepersoonsbed in zit, heet het een twijfelaar bed.

Voor wie is een twijfelaar bed geschikt?
Voor iemand die veel alleen slaapt, kan een twijfelaar bed een goede keus zijn. Het bed is veel ruimer dan een eenpersoonsbed, waardoor het slaapcomfort groter is.

Voor mensen die weinig woonruimte hebben, kan een twijfelaar bed ook een goede optie zijn. Een twijfelaar bed neemt minder ruimte in dan een tweepersoonsbed.

Voor- en nadelen van een twijfelaar bed
Naast de eerder besproken ruimtebesparing en vergroot slaapcomfort, zijn er nog andere voor- en nadelen te benoemen.

De aanschaf van een twijfelaar bed is voor mensen die alleen slapen relatief duurder, dan de aanschaf van een eenpersoonsbed. Voor mensen die samen in een twijfelaar bed slapen, geldt juist het omgekeerde.

Verder liggen twee personen in een twijfelaar bed wat krapper dan in een tweepersoonsbed. Dit kan een nadeel zijn, maar het kan ook als ‘knusser’ ervaren worden.