Fruitvliegjes bestrijden, hoe doe je dat?

Iedereen kent ze wel die kleine, bruine vliegjes die in je huis rondvliegen.
Vooral in de zomer kun je er veel last van hebben.
Maar hoe voorkom je ze en als je ze eenmaal hebt wat kun je er dan aan doen? Hieronder wat tips voor je. Voor ander ongedierte en andere zaken kun je kijken op millium.nl. Het beste bestrijdingsplatform op dit gebied.

Hoe voorkom je fruitvliegjes?

Er zijn een aantal zaken die beslist zullen helpen. Je moet ervoor zorgen dat alles zo schoon mogelijk is. De keuken moet netjes opgeruimd zijn. Let ook op het afvoerputje, soms ligt er nog van alles in. Geen gebruikte theezakjes of koffiefilters laten liggen. Let op groente zoals aardappels en uien. Als de aardappelen zacht zijn en de uien niet goed meer, snel weggooien. Het liefst meteen in de GFT bak. Belangrijk is het fruit. Ze heten niet voor niets fruitvliegjes. Als er ergens een rot plekje zit in het fruit, gauw wegsnijden en de rest opeten, of weggooien als het niet goed meer is. Ook de planten moet je nalopen, Zijn er ergens rotte bladeren te zien? Snel verwijderen. Van tocht houden fruitvliegjes niet, ze gaan dan snel op de vlucht.
Als je deze maatregelen hebt genomen, zal het aantal fruitvliegjes zeker afnemen of zullen de vliegjes helemaal verdwijnen.

Fruitvliegjes bestrijden

Er zijn veel tips uit grootmoederstijd en ook nieuwe tips. Je kunt ze zeker eens uitproberen. De nummer 1 tip is een bakje met appelciderazijn neerzetten, met een paar druppels afwasmiddel. Het afwasmiddel zorgt ervoor dat de fruitvliegjes er niet meer uit kunnen komen. De fruitvliegjes houden van deze geur, die op een rottingsproces lijkt. Appelsap werkt ook. Verder kun je allerlei alcoholische dranken uitproberen, zoals bier en rode wijn.

Heb je last van ander ongedierte of parasieten, dan kun je op millium.nl terecht voor de beste tips met allerlei huis-, tuin- en keukenmiddeltjes.

Wil je nog informatie over onkruidverdelging, dan kun je ook op hun website:millium.nl kijken. Zij kunnen je met allerlei tips verder helpen.