Een PVC vloer leggen: de voordelen

Over PVC vloeren 

Polyvinylchloride, afgekort als PVC, is een zogenaamde thermoplast. Het is een kunststof die zacht wordt door verhitting. De voordelen van PVC als vloerbekleding zijn onder mee dat de productie ervan bijzonder voordelig is en dat het zeer eenvoudig is om ermee te werken. Deze voordelen maken dat PVC alsmaar populairder wordt als vervangmateriaal voor hout en zelfs beton!

De voordelen van PVC vloeren
Vloeren uit polyvinylchloride, ook weel PVC vloeren genoemd, zijn een soort vinyl. Dit is op zijn beurt een kunststof. Het verschil met gewone vinyl vloeren is dat deze PVC vloeren een stuk zwaarder zijn. Ze zijn niet alleen zwaarder maar ook harder. Bovendien is het materiaal ook nog hufterproof en heeft het een jarenlange levensduur zonder ook maar enige zichtbaarheid van veelvuldig gebruik te vertonen. Dit maakt van PVC de ideale en universele vloerbedekking voor o.a. gezinnen, industriële toepassingen en toepassingen in het bedrijfsleven.

Een ander groot voordeel van PVC is dat dit materiaal zeer goed geleid. Dit maakt het interessant om vloerverwarming te combineren met een vloerbedekking uitgevoerd in PVC.

Kwestie van onderhoud levert PVC opnieuw voordelen op. Zo is dit materiaal erg gemakkelijk te onderhouden, zelfs nog gemakkelijker dan laminaat. PVC is goed te reinigen, het gaat niet krom komen te staan na iets te veel water, enz.

Aandachtspunten bij PVC vloeren

  • De ondervloer dient perfect te zijn.
  • PVC niet blootstellen aan hoge temperaturen.
  • PVC leggen is niet evident.
  • Ondanks de overtuigende look is het geen echt hout.

Wanneer je weloverwogen te werk gaat is PVC een ideale oplossing!